نمک آبرود شهرکی گردشگری و ویلایی است در استان مازندران ایران. این شهرک دارای دو خط تله کابینی به نام تله کابین نمک آبرود است.
شهرک نمک آبرود بین راه چالوس تاریخچهٔ نمک آبرود
شهرک جدید نمک آبرود که در دوازده کیلومتری غرب چالوس واقع شده قسمتی از اراضی منطقه را با وسعت تقریبی ۶۵۰ هکتار در بر می گیرد. حد شمالی این اراضی را دریای خزر و حد جنوبی آن را ارتفاعات مدوبن (از بلندی های رشته کوه البرز) تشکیل داده است. وجود پارک های جنگلی بنفشه و شمشاد در قسمت شمالی این مجموعه با وسعت تقریبیِ ۲۰۰ هکتار مناظر بدیعی را در این قسمت از اراضی به وجود آورده است. ضمن آنکه در جنوب این اراضی دامنه کوه مدوبن به صورت جنگلی فشرده و با جاذبه های بصریِ فوق العاده واقع شده است.طرح اولیهٔ شهرک به وسیلهٔ مهندسین مشاور داض ، چرخاب و هوارد همفری تهیه شده است. در گزارش هوارد همفری فرض بر این بوده است که جاده چالوس – رامسر منطقه را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می کند که بخش جنوبی جاده اختصاص به ویلاسازی داشته و بخش شمالی آن هتل هایت چالوس و قسمت پیشنهادی مارینا و تأسیسات مربوطه و مجتمع آپارتمانی را شامل می شد.
احداث این شهرک دو هدف عمده را مد نظر دارد: * ایجاد یک شهر اقامتگاهی – تفرجگاهی برای جذب جمعیت غیر ساکن شهرستانهای نوشهر و چالوس
جذب سر ریز جمعیت شهرهای چالوس و نوشهر
با توجه به موارد یادشده ، احداث شهرک نمک آبرود تصویب شد و در تاریخ ۱۳۶۷/۱۰/۷ مصوبهٔ مذکور توسط وزارت مسکن و شهرسازی ابلاغ گردید. صدور پروانه احداث شهرک نمک آبرود در سال ۱۳۶۶ با استناد به همین مصوبه انجام گرفته است. محدوده اراضی طرح با استناد به اسناد موجود که با مندرجات پروانه صادره نیز هماهنگ است ، در نقشهٔ شماره ۱–۱ نشان داده شده است.
از نظر جمعیت پیش بینی شده برای شهرک ، مهندسین مشاور چرخاب با استفاده از گزارش مهندسین مشاور داض تعداد کل جمعیت واحدهای مسکونی (ویلاها آپارتمان ها) و هتل و متل را جمعاً ۲۰٬۰۰۰ نفر برآورد نموده است در حالی که درگزارش هوافرد همفری تعداد جمعیت ۲۳٬۳۵۰ نفر برآورد شده است. در طرح تجدید نظر شده توسط مهندسین مشاور طرح و بنا تعداد جمعیت ۴۶٬۵۰۰ نفر یا حدود ۵۰٬۰۰۰ نفر پیش بینی شده است که بیش از دو برابر ارقام قبلی است. در طرح هوافرد همفری برای شهرک نمک آبرود اکثر خانه ها مخصوص تعطیلات تصور شده اند ، لذا تعداد جمعیت در طول سال متغیر فرض شده است.
در سال ۱۳۶۴ برای بخشی از محدوده اراضی نمک آبرود طرح توسعه تهیه گردیده است. این طرح بر اساس ساختار شبکه اصلی خیابان های موجود شکل گرفته است که متشکل از یک حلقه اصلی و خیابان های ارتباطی فرعی است. حلقه اصلی به قطعات مسکونی پیوند می خورد. این حلقه در گوشه جنوب شرقی قطع شده است و جهت تکمیل راه های ارتباطی یک بلوار جنوبی شمالی- جنوبی در مرکز شهرک به عنوان مرکز محور مجهز شهری با عرض متوسط ۳۰۰ متر جهت ارائهٔ خدمات مورد نیاز در مقیاس ناحیه و با نظور نمودن جمعیت سربار ناشی از بازدیدکنندگان پیش بینی شده است که حدود ۵۳ هکتار وسعت دارد. این بلوار به محله های مسکونی پنجگانه شهرک که در دو نوار غربی و شرقی در طرفین ناحیه مرکزی قرار گرفته اند ، سرویس می دهد.
مناطق مسکونی شهرک یعنی محله های پنجگانه یاد شده دارای مساحتی بالغ بر ۲۳۰ هکتار می باشد. محله شمار چهار در جنوب محله شماره یک قرار دارد. محله پنج نیز در گوشه جنوب شرقی و در منتهی الیه جنوبی شهرک قرار گرفته است. محله های یاد شده هر کدام دارای یک مرکز محله هستند که خدمات مرکز محله ای در این مراکز پیش بینی شده است. این مراکز به نحوی طراحی گردیده تا ارتباط مستقیم سواره با مرکز شهرک برقرار باشد.
در جنوبی ترین حد مرکز خدمات شهری و در طرفین این نوار در منتهی الیه جنوب شهرک دو ناحیه در مجاورت محله های شماره ۴و ۵ جهت منطقه مسکونی توریستی (در مجاورت محله ۵) و دومی (در مجاورت محله ۴) ناحیه ای (به عنوان محله شماره ۶) با مشخصات تراکم ویژه (۹۰۰ نفر در هکتار) با خصوصیات بلوک های مسکونی ۴ تا ۸ طبقه پیش بینی شده است. در شمالی ترین قسمت شهرک نواحی مجاور محله های ۲و۱ منطقه وسیعی (حدود ۹۵ هکتار) جهت مراکز تفریحی – ورزشی در شمال غربی و هتل و متعلقات توریستی در شمال شرقی در نظر گرفته شده است.
نمک آبرود به دو بخش توریستی و مسکونی تقسیم شده است. بخش مسکونی در ۸ محله برای جمعیتی توریستی تا یکصد هزار نفر طراحی شده است و معابر ورودی محلات مسکونی از سایر نقاط شهرک جدا شده است. بخش توریستی امکانات تفریحی فراوانی دارد مانند تله کابین خط ۱ و ۲ - سورتمه - کارتینگ - پارک ماجراجویی - شهر بازی - زیپ لاین - شیر دریایی - باشگاه تیراندازی - موتور ۴ چرخ و غیره به تنکابن در ۱۲ کیلومتری چالوس قرار دارد.
مجموعه ی تفریحی نمک آبرود تله کابین نمک آبرود ، ساحل دریا ، خرید از چالوس
تور نمک آبرود